Lämmityslaitteet ja -järjestelmät Turussa

Lämpöpumput, lämminvesivaraajat, aurinkokeräimet ja lämpöelementit

Oikein valittu lämmitysjärjestelmä on toimintavarma ja energiatehokas. Nykyaikaiset lämmitysjärjestelmät ovat myös ympäristöystävällisiä. Yhä useampi rakentaja valitsee kiinteistönsä lämmitysjärjestelmäksi lämpöpumpun. Lämpöpumppu on oiva valinta uudis- ja saneerauskohteeseen sekä vaikkapa mökille.

Maalämpöpumput, ilmalämpöpumput ja ilmavesilämpöpumput Turussa

Maalämpö on maaperän pintakerrokseen sitoutunutta aurinkoenergiaa. Maalämpöä voidaan hyödyntää pumppaamalla sitä kallioon poratun lämpökaivon kautta. Maalämpö on uusiutuvaa ja täysin ilmaista energiaa. Maalämpöpumppujärjestelmää voidaan käyttää kiinteistön päälämmitysjärjestelmänä. Se voidaan liittää vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään ja käyttövesijärjestelmään. Maalämpöpumppu maksaa itsensä takaisin jo muutaman vuoden kuluttua asennuksesta. 

Ilmalämpöpumppu on helppo asentaa kaikkiin asuinkiinteistöihin ja vaikkapa mökille. Ilmalämpöpumppu toimii sekä kiinteistön lämmitys- että jäähdytysjärjestelmänä. Talvipakkasilla ilmalämpöpumppu vaatii tuekseen toisen lämmönlähteen. Oikein säädetty ilmalämpöpumppu poistaa sisäilman kosteutta ja näin ehkäisee ylimääräisen kosteuden aiheuttamaa homeenkasvun vaaraa. Lämmitettäessä ilmalämpöpumppu siirtää lämpöenergiaa ulkoilmasta sisäilmaan ja jäähdytettäessä päinvastoin. Kompressori kierrättää ilmalämpöpumpun sisä- ja ulkoyksikön välillä kylmäainetta, joka sitoo lämpöenergiaa itseensä. Sisäyksikölle siirrettäessä kylmäaine nesteytetään ja se luovuttaa sitomansa lämpöenergian kiinteistön käyttöön. Ilmalämpöpumpun käyttämä sähköenergia riippuu ulkolämpötilasta, mutta keskimäärin ilmalämpöpumppu tuottaa viisi kilowattituntia lämpöenergiaa yhdellä kilowattitunnilla sähköenergiaa. 

Ilmavesilämpöpumpun toimintaperiaate on sama kuin ilmalämpöpumpulla, mutta siirrettävä lämpöenergia siirretään kiinteistön vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Ilmavesilämpöpumppu vaatii Suomen talviolosuhteissa toimiakseen myös tukilämmitysjärjestelmän. Oivallisena tukijärjestelmänä toimii aurinkokeräinjärjestelmä.

Haluamme tarjota asiakkaillemme vain parasta laatua. Olemme valinneet lämpöpumppumerkeiksemme Niben ja Mitsubishi Electricin.

 nibe              mitsubishi electric

 

Lämminvesivaraajat, aurinkokeräimet ja lämpöelementit Turussa

Lämminvesivaraajaa voidaan sen koosta riippuen käyttää joko lämpimän käyttöveden varaajana tai vesikiertoisessa lämmitysjärjestelmässä kiertävän veden varaajana. Nykyaikaiset lämminvesivaraajat on suunniteltu ja toteutettu niin, että ne ovat mahdollisimman energiatehokkaita ja varmatoimisia. Meiltä saat Jäspin, Niben (Haahto) ja Akvatermin lämminvesivaraajat.

akvaterm haato Jäspi

 Aurinkokeräinjärjestelmä sopii hyvin päälämmitysjärjestelmää tukevaksi järjestelmäksi ja kiinteistön käyttövesijärjestelmän lämmittämiseen. Aurinkokeräimen toiminta perustuu auringon lämpöenergian hyödyntämiseen. Auringon lämpöenergia kerätään keräimen mustaan absorbaattipintaan, jonka ansiosta keräimessä kiertävä vesi-glykoliseos lämpenee. Lämmennyt neste kuljetetaan lämmönvaihtimen kautta, jolloin lämpö siirtyy vesivaraajaan. Lämmennyttä vettä voidaan käyttää vesivaraajasta käyttövesijärjestelmän tai vesikieroisen lämmitysjärjestelmän vedeksi.

Lämpöelementit on valmistettu lämpöä sitovasta materiaalista. Lämpöelementtejä hyödynnetään kaukolämmitys-, aluelämmitys-, käyttövesilämmitys- ja aurinkolämmitysputkistoissa. Tarjoamme BruggPeamin lämpöelementtejä.

brugg pema rauheat

Haluatko kysyä jotain lämmityslaitteistamme tai -järjestelmistämme?

Ota meihin yhteyttä, niin jutellaan lisää »